Zupa pomidorowa z rosołu (zupa krem).

Dzisiaj zupa pomidorowa chyba każdy z Nas zna jej smak. Wykorzystuje w niej oczywiście rosół ” z wczoraj”. Przygotowałem ją wersji krem dlatego, że uwielbiam zupy w kremie. Podaje ją z grzanką z bagietki. Zresztą sami zobaczcie! Zapraszam 🙂

Zupa pomidorowa. Składniki:

Rosół 700 ml
Passata pomidorowa 700 ml
Pół bagietki
Sól i pieprz od smaku
Oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Ta pomidorowa jest na prawdę szybka w przygotowaniu.
Bulion przelewamy do garnka i zagotowujemy. Następnie dodajemy passatę dodajemy łyżkę oliwy, dzięki niej podbijemy smak pomidorów w zupie oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Zagotowujemy.

W między czasie przygotowujemy sobie bagietkę, przekrajamy ją na pół i skraplamy oliwą. Tak przygotowane bagietki przekładamy na rozgrzaną patelnie i dociskając podsmażamy przez minutę.
Po tym czasie bagietka powinna być chrupka. Więc zupę już mamy, bagietkę też to teraz tylko podawać i zajadać 😉 Smacznego!

A tutaj możecie też obejrzeć filmik, w którym przygotowuję zupę pomidorową.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *