Zapiekanki z podgrzybkami.

Dziś mega szybka i prosta kolacja. Zapiekanki z podgrzybkami. Nie miałem za bardzo czasu dziś na długie gotowanie a brzuszek trzeba zapełnić. W ten sposób powstały aromatyczne zapiekanki, które wykona każdy bez problemu 😉 Zapraszam 🙂

Zapiekanki z podgrzybkami. Składniki:


Bagietki 2 szt
Masło 80g
Czosnek 2 ząbki
Ulubiona wędlina kilka plasterków (u mnie szynka i salami)
Ser żółty 120g
Podgrzybki ok. 100g

Sposób przygotowania:

Czosnek obieramy i siekamy najdrobniej jak będzie to możliwe. Następnie dodajemy go do masła i dokładnie mieszamy. Tym masłem smarujemy przekrojone bagietki. Następnie na bagietki układamy wędlinę, pokrojone podgrzybki i posypujemy serem. Tak przygotowane zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni, pieczemy 10 minut lub do momentu rozpuszczenia się sera. I już gotowe! Mówiłem, że mega szybko i prosto. Zobaczycie jak aromat grzybów będzie Wam się roznosił po całym domu! Smacznego 🙂

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.