Szybka, nieskomplikowana ale za to zaskakująca taka właśnie jest surówka z czerwonej kapusty. Kto by pomyślał, że połącznie czerwonej kapusty i orzechów będzie tak grało. Chcecie wiedzieć jak? To zapraszam 🙂
Surówka z czerwonej kapusty. Składniki:
Czerwona kapusta 1/2 główki
Orzechy ziemne 1/2 szklanki
Sok z cytryny 1 łyżka
Cukier i sól po 1/2 łyżeczki
Oliwa 2 łyżki
Natka pietruszki
Sposób przygotowania:
Tak ja Wam na początku pisałem, wykonanie jest proste. Na początek szatkujemy naszą kapustę, przekładamy do miski i zalewamy wrzątkiem na 3-5 minut. W między czasie siekamy drobno orzechy ziemne.
Gdy czas moczenia kapusty minie odcedzamy ją i przekładamy do salaterki. Dodajemy do niej posiekane orzechy, sok z cytryny, sól oraz cukier i wszystko mieszamy. Na sam koniec dodajemy oliwę i ponownie mieszamy. Następnie surówkę dekorujemy grubo posiekaną natką pietruszki. Mówiłem, że proste. Surówkę z czerwonej kapusty macie gotową! Smacznego 🙂
Najnowsze komentarze