Rollsy z ciasta francuskiego

Dziś w mojej propozycji rollsy z ciasta francuskiego, które idealnie pasują jako przystawka na spotkanie ze znajomymi jak i na obiad podawane z sosem 🙂

Do wykonania rollsów potrzebujesz (ok. 16 szt):
– 1 szt ( 375 g ) ciasta francuskiego ( 1417,5 Kcal )
– 200 g cebuli ( 79 kcal )
– 300 g boczku wędzonego w plastrach ( 1032 Kcal )
– 160 g sera żółtego ( 534,4 Kcal)
– 200 g serka śmietankowego ( 436 Kcal )
– 15 g czosnku ( 24 kcal )
– sól i pieprz do smaku
Łącznie kcal: 3522,9
Jeden rolls kcal: 220,1

Sposób przygotowania:
Na początek kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na patelni. Odstawiamy boczek na bok i na tej samej patelni podsmażamy cebulę i czosnek. W między czasie ścieramy ser żółty. W misce łączymy serek śmietankowy, ser żółty, podsmażone składniki i dodajemy sól i pieprz. Powstałą masę rozprowadzamy na ciasto francuskie i zwijamy w rulon, który dzielimy na 16 równych części. Układamy rollsy na blaszce i pieczemy w piekarniku przez 20 min w 200 stopniach. Smacznego !!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *