Placuszki bananowe dla dzieci i niemowląt.

Dziś śniadanie, które możecie przygotować nie tylko dla siebie ale też dla swoich pociech a są nim placuszki bananowe. Bez dodatku cukry, szybkie i przede wszystkim smaczne! Zapraszam : )

Placuszki bananowe. Składniki:

Banan 2 szt.
Mąka 1 i 1/2 szklanki
Napój owsiany 350 ml
Jajka 2 szt.
Olej do posmarowania patelni.

Sposób przygotowania.

Przygotowanie jest banalnie proste prawie jak ciasto naleśnikowe z tym, że jeszcze jest banan. A więc do miski dodajemy obrane banany oraz resztę składników. Miksujemy za pomocą blendera lub miksera do uzyskania jednolitej masy i ciasto jest już gotowe.

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, jego nadmiar zbieramy ręcznikiem papierowym. Gdy patelnia będzie rozgrzana wlewamy chochelką ciasto i smażymy podobnie jak naleśniki, 2 minutki z jednej strony przekręcamy i smażymy minutę z drugiej strony. Tak aż skończy Nam się ciasto. Placuszki bananowe gotowe! Mówiłem, że to nic trudnego! Dajcie znać jak smakowały! Smacznego 🙂

A tutaj na filmie możecie zobaczyć jak je przygotować:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *