Penne z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi i bazylią.

Dziś z mojej strony propozycja na danie, które można przygotować na obiad lub kolacje jest nim penne z mozzarellą. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane i nie zajmie Nam dłużej niż 15-20 minut. Jesteście ciekawi jak się robi i smakuje? Sprawdźcie sami, zapraszam 🙂

Penne z mozzarellą i pomidorkami. Składniki:


– Makaron penne 250 g
– Mini kulki mozzarelli 200 g
– Pomidorki koktajlowe 200 g
– Zielone pesto 1 łyżka
– Czerwone pesto 1 łyżka
– Świeża bazylia 1 garść
– Sok z cytryny 1 łyżka
– Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Na początek zaczynamy od ugotowania makaronu al dente w osolonej wodzie. W między czasie przygotujemy resztę składników. Pomidorki koktajlowe myjemy i kroimy na ćwiartki. Kulki mozzarelli odsączamy i razem z pomidorkami przekładamy do salaterki.

Do małej miseczki przekładamy oby dwa pesto oraz sok z cytryny. Następnie dokładnie mieszamy aby wszystko połączyło się w całość. Gdy wszystko się połączy dodajemy do salaterki i mieszamy z resztą składników.

Okej teraz jest czas, w którym penne jest ugotowane al dente więc odcedzamy je i również dodajemy do salaterki. Wszystko mieszamy. Na sam koniec danie posypujemy porwanymi liśćmi świeżej bazylii i doprawiamy pieprzem.
I tak właśnie powstaje nasze penne z mozzarellą i pomidorkami koktajlowymi! Smacznego 🙂

Na sam koniec tylko dodam jeszcze, że zaczynam nową przygodę jaką jest wideo blog. Zapraszam do śledzenia oraz subskrypcji bo będą działy się tam fajne rzeczy!! Mój kanał na YouTube znajdziecie tutaj.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *