Pasta ze słonecznika z natką pietruszki. Idealna do kanapek.

Pasta ze słonecznika to idealna propozycja na śniadanie/drugie śniadanie. Smaczna i łatwa w przygotowaniu. Spróbujecie raz a na stałe zagości w waszym menu. Zapraszam 🙂

Pasta ze słonecznika. Składniki:


– Pestki słonecznika 1 szklanka
– Woda 1 szklanka
– Natka pietruszki 1 pęczek
– Oliwa z oliwek 6 łyżek
– Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Samo przygotowanie pasty jest na prawdę proste. Jedyna czynność, która zajmuje więcej czasu to namoczenia słonecznika. Zresztą sami zaraz się przekonacie.

Słonecznik przekładamy do miski zalewamy go wodą i odstawiamy do napęcznienia. Najlepiej na całą noc.

Po namoczeniu pestki słonecznika przekładamy do naczynia, w który będziemy przygotowywać naszą pastę. Natkę pietruszki drobno siekamy i dodajemy do pestek. Dodajemy również oliwę, sól i pieprz.

Następnie wszystko miksujemy na jednolitą masę przy pomocy blendera. I Nasza pasta gotowa! Smacznego!

Jeżeli lubicie pasty na kanapki na śniadania to gorąco polecam pastę z awokado.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *