Dziś mam dla Was propozycje, która może jednocześnie być deserem jaki śniadaniem a jest nią mango pudding. Nie potrzeba wielu składników, nie ma przy nim dużo pracy. Jedynie gdy planujemy go w naszym menu musimy pamiętać, że robi się go dzień wcześniej. Za to jego lekkość i smak wynagradzają Nam czas oczekiwania. Jeżeli macie ochotę zjeść coś zdrowego co może być waszym deserem lub śniadaniem to zapraszam 🙂
Mango pudding. Składniki:
Puszka mleka kokosowego 400 ml
Nasiona chia 4 łyżki
Mango 1 szt.
Sposób przygotowania:
To co gotowi zaczynamy, raz, dwa i po robocie!
Do miski dodaj nasiona chia wraz z mlekiem kokosowym. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki. Najlepiej na noc. Następnego dnia w blenderze zmiksuj mango.
Przygotowane mango ułóż na dnie pucharków/naczyń, w których będziesz podawać pudding. Na mango dodaj schłodzone nasiona chia z mlekiem kokosowym i od razu podawaj. Tak oto powstał nasz pudding! Smacznego!!
Oczywiście dajcie znać jak Wam smakowało 🙂
Najnowsze komentarze