Kurczak w mascarpone.

Kurczak w mascarpone to pozycja szybka i łatwa w przygotowaniu. Całość dopełniona przez makaron penne. Nie chce na wstępie dużo zdradzać więc powiem tylko tyle. Kremowa konsystencja tego sosu sprawi, że nie przestaniecie go jeść. Zapraszam 🙂

Kurczak w mascarpone. Składniki:

Filet z kurczaka 1 szt.
Pieczarki 250 g.
Serek mascarpone 250g
Makaron penne 200g
Sól i pieprz do smaku
Oliwa

Sposób przygotowania:

To co jesteście ciekawi jak przygotować taki makaron? Zaczynamy!

Na patelni rozgrzewamy oliwę. W między czasie kroimy fileta z kurczaka w kostkę. Następnie przekładamy na rozgrzaną patelnie i podsmażamy przez 5 minut. Gdy kurczak się smaży kroimy pieczarki w półplastry. Kurczak podsmażony to teraz dodajemy do niego pieczarki, podsmażamy przez kolejne 5 minut (tak aby pieczarka nie zdążyła puścić wody). Teraz dodajemy serek mascarpone i mieszamy aż się rozpuści i nada naszemu sosowi kremowej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Następnie dodajemy wcześniej ugotowany makaron penne, mieszając chwilę trzymamy na patelni aby makaron zaprzyjaźnił się z sosem. Po tym czasie kurczak w mascarpone jest gotowy. Smacznego!

Tutaj również możecie obejrzeć filmik ja go przygotować:

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *