Krem z dyni na aromatycznym bulionie.

Za co lubię jesień? Między innymi za sezon na dynie! Dziś chciałbym Wam przedstawić zupę krem z dyni, który przygotowałem na aromatycznym bulionie, o którym pisałem niedawno. Oprócz oryginalnego smaku ta zupa przyciąga mnie swoim kolorem i zapachem. A oprócz tego ja uwielbiam każdą zupę krem! Ale żebyście mogli ją sobie przygotować musze uchylić rąbka tajemnicy jak to zrobić. Więc zapraszam 🙂

Krem z dyni. Składniki:


– Dynia 1,5 kg
– Aromatyczny bulion z anyżem 2l
– Imbir mielony 1 łyżeczka
– Gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
– Oliwa
– Sól oraz pieprz do smaku


Sposób przygotowania:

O aromatycznym bulionie z anyżem pisałem ostatnio więc przepis na niego znajdziecie klikając tutaj.
Gdy już będziecie mieli gotowy bulion możemy przejść dalej 🙂

Obraną wcześniej dynie kroimy w kostkę, w między czasie na patelni rozgrzewamy oliwę.
Następnie pokrojoną dynie podsmażamy na patelni.

Tak przygotowaną dynie przekładamy do garnka. Zalewamy naszym bulionem oraz dodajemy przyprawy. Wszystko miksujemy za pomocą blendera na jednolitą masę i gotowe! Nasz aromatyczny krem z dyni jest gotowy! Koniecznie dajcie znać jak Wam smakował!! Smacznego 🙂

A tak przy okazji to wpadnijcie na mój kanał na YT tam też dzieją się ciekawe rzeczy! Mój kanał znajdziecie klikając tutaj.

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.