Azjatycka zupa na aromatycznym bulionie.

Dziś miałem ochotę na coś innego, niestandardowego. Smak, który jest blisko memu sercu to smak Azji. Dlatego właśnie dziś gości u mnie azjatycka zupa. Może nie jest jakaś wyszukana ale jest moja 🙂 Przygotowałem ją na bulionie, który już wcześniej pokazywałem. Bulion z anyżem i cynamonem po raz kolejny mnie zaskoczył pozytywnie i w tym wydaniu też okazał się doskonały. Zresztą co tutaj dużo gadać, sami spróbujcie a zobaczycie 🙂 Zapraszam!

Azjatycka zupa. Składniki:

Bulion z anyżem – 500 ml (przepis na niego znajdziecie klikając tutaj)
Makaron ryżowy 100 g
Ugotowane jajko na twardo 2 szt
Sezam 2 łyżeczki
Papryczki chili 2 szt.
Posiekany szczypiorek 2 łyżeczki
Odrobina sosu sojowego do smaku

Sposób przygotowania:

Ta moja zupa jest prosta i szybka w przygotowaniu. Na początku gotujemy makaron ryżowy wedle instrukcji na opakowaniu. W między czasie zagotowujemy bulion. Dodajemy do niego odrobinę sosu sojowego oraz papryczki chili.

Gdy makaron będzie gotowy układamy go w dwóch miskach. Do każdej miski dodajemy jedno przekrojone jajko ugotowane na twardo i wszystko zalewamy Naszym bulionem. Posypujemy sezamem i posiekanym szczypiorkiem i gotowe! Smacznego 🙂

A gdyby ktoś z Was jeszcze nie polubił mojego fanpage na facebook to oczywiście zapraszam! Jest tam już Nas ponad tysiąc! Wystarczy, że klikniecie tutaj i wyświetli się Wam moja strona na fb 🙂


 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.